• Christopher Røhl

Lad os lave byrum, vi bruger


Læs hele indlægget her


Bragt i NørrebroLIV d. 3. Februar 2021


Basargrunden ved Nørrebro Station har i flere år fungeret som en forvokset sandkasse for metrobyggeriet.

Men nu er der endelig givet grønt lys til at tage det første spadeskridt til den kommende lommepark i et område, der virkelig trænger.

Det er selvfølgelig en god nyhed. Og den bygger også på et stort ønske fra Nørrebro Lokaludvalg og lokalområdet.

Græs og grønt er godt, men det kan ikke stå alene. Jeg tilhører den gruppe, der gerne havde set, at pladsen havde budt på mere.

Vi har fra Radikale Venstre Nørrebro-Bispebjerg foreslået en plads med en amfiscene. Her kunne de lokale musikere i for eksempel Kammerklubben rykke ud af øvelokalerne og dele deres musik. De lokale teatre som Teatergrad og Batida kunne prøve deres stykker af på forbipasserende og give byrummet liv. Man kunne have sat udstyr til fitness, som vi kender det for enden af Tagensvej ved søerne.

Jeg forstår bekymringen for ophold fra utryghedsskabende grupper. Det kan en begrønning være med til at mindske. Men jeg tror, vi skal supplere med flere tilbud, hvis vi for alvor vil komme det til livs. Ellers ender områderne hurtigt som kedelige gennemgangspassager.

Vi skal fortsætte arbejdet for flere grønne oaser i vores by. De er vores lunger. Men det er vigtigt, at det også er områder, der indbyder til aktivitet og ophold, så vi får resten af kroppen i brug.

5 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Den 10. december 2020 trådte Christopher Røhl til som gruppeformand for Radikale Venstre i Borgerrepræsentationen. Dagen efter optrådte han i Altinget Hovedstadens podcast i hans første møde i den nye