IMG_1603_edited.jpg

VORES STUDIEBY KØBENHAVN

København skal være Europas bedste studieby!

Man skal kunne både bo, leve og studere i København. Billige studieboliger skal vi sikre med flere kollegier. Vores dimittender skal hurtigt i beskæftigelse med virksomhedsrettede specialer og praktikker.

Katrine Kildgaard

Statskundskabsstuderende på KU 

Spidskandidat for Radikal Ungdom København

Christopher Røhl

PhD-studerende på DTU

Gruppeformand for Radikale Venstre i København

Radikale Venstre er Danmarks uddannelsesparti. I København kæmper vi for at gøre vores by til Europas bedste studieby. D. 16. November er der kommunalvalg, men du kan allerede nu brevstemme. Vi håber, at du vil bruge den stemme på os.


Vi har sat afgørende aftryk de sidste fire år, der har gjort København til en bedre studieby. Vi har fået vedtaget en studielivspolitik for kommunen, der resulterede i et uddannelsesråd med borgmestre, rektorer og de studerende. Vi har fået oprettet en projektbank, der gør, at jeres studieprojekter kan blive omsat til konkrete løsninger for kommunen. Vi har hævet Københavns ambition fra 6.000 studieboliger til 12.000, så ventelisterne kan blive kortere og studieboligerne billigere. 


Det arbejde er vi ikke færdige med, og den gode studieby er truet!


Den socialdemokratiske regering vil med opbakning fra de borgerlige partier, Enhedslisten og SF flytte studiepladser ud af byen. Det er Radikale Venstre imod. Vi vil have flere studiepladser i hele landet - Også i København.


I næste periode vil vi fortsætte arbejdet for Europas bedste studieby.

Sejlende-studiebolig-1.jpg

FLERE OG BILLIGERE STUDIEBOLIGER

Vi vil have flere kollegier, fordi det ikke bare sikrer billigere boliger, men også et unikt fællesskab for studerende. Vi vil se på alternative boformer, som midlertidige modulboliger på byggegrunde og flydende studieboliger i havnen. Vi vil gøre vejen kortere til et tag over hovedet.

BEDRE TRIVSEL BLANDT STUDERENDE

Vi arbejder for en koordineret indsats mellem de forskellige trivselstilbud for unge studerende i København. For at forebygge ar på sjælen, og sikre de bedste tilbud, når filmen knækker.

High School Friends
webp.webp

EN LEVENDE OG ATTRAKTIV BY

Vi vil have en levende og attraktiv by for studerende, hvor man får en velkomstpakke med idræts- og kulturtilbud i hånden på første dag i byen.  Vi vil ikke lukke nattelivet ned, men derimod gøre det attraktivt og trygt.

STUDIERELEVANTE JOBS

Vi vil forkorte vejen  til første job,  gennem jobrelevant praktik og styrket samarbejde med  byens virksomheder. Års uddannelse skal omsættes til et relevant job.

Forretningshold på arbejdet
Studerende i Bibliotek

FAGLIGE FÆLLESSKABER

Vi vil have unge kloge hoveder i spil gennem fagfestivaler med adgang til studerende, strategiske samarbejder med byens universiteter og flere løsninger fra byens små iværksættermiljøer, der springer ud af universiteterne.